Studier kring e-cigaretter visar att det är ett bättre alternativ för rökare som inte kan sluta röka. E-cigaretten är inte heller helt ofarlig och man kan uppleva en del biverkningar, de flesta biverkningar har att göra med hosta och irritation i halsen och är inte allvarliga, dessutom är de temporära och forskning visar att hälsofördelarna är många.

  • Både nybörjare och vana vejpare kan få hosta genom att inhalera ånga från en e-cigarett, det är för att ångan kan irritera halsen vilket är fullt normalt.
  • Vissa rökare som har astma och som gått över till vejping känner en viss förbättring mot sin astma, medans vissa inte känner någon märkbar skillnad. Men enligt forskning har det visat sig att vejping är bättre att använda sig av än traditionella cigaretter.
  • E-vätska drar till sig fukt och på så vis orsaka ömhet och uttorkning i hals, mun och läppar. Genom att dricka mycket vätska så förhindrar man uttorkning.
  • Huvudvärk och illamående kan förekomma, det beror på en förändring i kroppens nikotinnivåer på väldigt kort tid. Sänk din nikotinintag och ta reda på vilken nikotinhalt passar just dig.
  • Vid intag av hög nivå vegetabilisk glycerin i e-vätskan så kan det omvandlas till mjölksyra i kroppen, vilket kan orsaka muskelvärk och kramper. Att dricka vatten kan hjälpa för att ta bort mjölksyran ur systemet och även milda halsont. Om problemet kvarstår kan detta innebära en allergi mot vegetabilisk glycerin, besök en läkare.
  • Biverkningar som att ha ont i halsen, muskelvärk och uttorkning beror förmodligen på ämnet propylenglykol som finns i e-vätskan. Känner du symptom som utslag, svettningar, diarré, halsont eller en torr irriterad hals kan det bero på en allergisk reaktion, då rekommenderas du att kontakta en läkare.
RELATERADE INLÄGG
Varukorg