BETALNINGAR

VILKA BETALNINGSALTERNATIV HAR NI?
Betalning sker mot faktura genom Svea Ekonomi med möjlighet till delbetalning. Handlar du mot faktura eller delbetalning kommer en kreditprövning att ske, om du inte blir godkänd har du möjlighet att antingen betala i förskott genom banköverföring via Trustly eller via kort.
KAN JAG BETALA MED FAKTURA?
Du kan välja betalning mot faktura i Svea Ekonomis Checkout i kassan.
NÄR KOMMER MIN FAKTURA?
Efter du genomfört ditt köp mailas fakturan till den angivna e-postadressen. Om av någon anledning du inte har fått fakturan inom 1-2 dagar ber vi dig vänligen kontakta kundservice.
SÄKERT ATT BETALA MED KORT HOS VAPE.SE?
Betalning med kort sker enligt gällande regler för online betalning i Sverige och EU.

Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar Visa och MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockers Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure, en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

KAN JAG HANDLA PÅ DELBETALNING?
Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst.

LEVERANSER

HUR LÅNG ÄR LEVERANSTIDEN?
 • Alla beställningar som färdigställs innan klockan 12.00 kommer att skickas från oss med Dhl Service Point oftast samma dag till närmaste paketombud. Normalt når paketet ditt paketombud efterföljande dag (helgfri vardag).
 • Mindre beställningar skickas per brev med posten och där kan leveranstiden variera allt mellan 2-5 arbetsdagar. I vissa fall kan längre leveranstider förekomma på grund av omständigheter utom vår kontroll.
VAD KOSTAR FRAKTEN?
 • Vi tillämpar enhetsfrakt i Sverige, det betyder att du endast betalar 69 kr oavsett hur mycket du handlar, med undantag när vi har erbjudanden.
 • För att vi skall kunna hålla låga priser vid erbjudanden, tillämpar vi en fraktavgift på 99 kr oavsett hur mycket du handlar.
 • Köper du från utlandet betalar du alltid 149 kr oavsett hur mycket du handlar.
SKICKAR NI UTOMLANDS?
Ja vi skickar varor till länder i Europa.
FÅR JAG BEKRÄFTELSE NÄR MITT PAKET ÄR SKICKAT?

När din order är packad och har skickats från vårt lager får du en bekräftelse från oss att din beställning är fardigbehandlad.

Så småningom aviserad du per mail med ett spårningsnummer. Du kan sedan följa din order på Dhl´s spårningssida. Förutsatt att vi inte postat din beställning per brev.

KAN JAG VÄLJA SPÅRBART SOM FRAKT ALTERNATIV?
Vi skickar alltid spårbart med dhl. Mindre beställningar skickas per brev ej spårbart med posten.

HÄLSORISKER

ÄR DET FARLIGT ATT RÖKA E-CIGARETTER?
Studier kring e-cigaretter visar att det är ett bättre alternativ för rökare som inte kan sluta röka. E-cigaretten är inte heller helt ofarlig och man kan uppleva en del biverkningar, de flesta biverkningar har att göra med hosta och irritation i halsen och är inte allvarliga, dessutom är de temporära och forskning visar att hälsofördelarna är många.

 • Både nybörjare och vana vejpare kan få hosta genom att inhalera ånga från en e-cigarett, det är för att ångan kan irritera halsen vilket är fullt normalt.
 • Vissa rökare som har astma och som gått över till vejping känner en viss förbättring mot sin astma, medans vissa inte känner någon märkbar skillnad. Men enligt forskning har det visat sig att vejping är bättre att använda sig av än traditionella cigaretter.
 • E-vätska drar till sig fukt och på så vis orsaka ömhet och uttorkning i hals, mun och läppar. Genom att dricka mycket vätska så förhindrar man uttorkning.
 • Huvudvärk och illamående kan förekomma, det beror på en förändring i kroppens nikotinnivåer på väldigt kort tid. Sänk din nikotinintag och ta reda på vilken nikotinhalt passar just dig.
 • Vid intag av hög nivå vegetabilisk glycerin i e-vätskan så kan det omvandlas till mjölksyra i kroppen, vilket kan orsaka muskelvärk och kramper. Att dricka vatten kan hjälpa för att ta bort mjölksyran ur systemet och även milda halsont. Om problemet kvarstår kan detta innebära en allergi mot vegetabilisk glycerin, besök en läkare.
 • Biverkningar som att ha ont i halsen, muskelvärk och uttorkning beror förmodligen på ämnet propylenglykol som finns i e-vätskan. Känner du symptom som utslag, svettningar, diarré, halsont eller en torr irriterad hals kan det bero på en allergisk reaktion, då rekommenderas du att kontakta en läkare.
ÄR E-CIGARETTER BÄTTRE ÄN VANLIGA CIGARETTER?

Den elektroniska e-cigaretten uppfanns 2003 av Hon Lik en kinesisk apotekare, så det behövs mer tid och mer forskning inom området. En sak är säkert, det finns redan tillräckligt med bevis för att e-cigaretter är ett bättre alternativ än att fortsätta röka vanliga cigaretter.

OM MITT BARN FÅR I SIG E-JUICE, VAD SKA JAG GÖRA DÅ?
 • Om ett barn får överdosering av e-vätska med nikotin så ska du: Skölja ur munnen, gärna med något surt, till exempel juice. Det minskar absorptionen från munhålan. Ring sedan Giftinformation för att kontrollera risken.
 • Om barnet får symtom eller förtärt mer än några droppar e-juice med nikotin: Ge medicinskt kol, besök sjukhus och kontakta Giftinformation.
 • Vid hudkontakt: Spola av med vatten och ring Giftinformation för att kontrollera risken.
 • Vid förtäring av nikotinfri e-vätska räcker det med att ge någon form av dryck.
VAD INNEHÅLLER E-CIGARETTER?
Själva e-cigaretten är en elektronisk produkt som ser lite olika ut, vissa liknar en penna eller har en form av en box. En vejp som den också kallas innehåller inte tobak, i stället tillsätter man e-vätska som innehåller kemiska ämnen, smakämnen och oftast nikotin och i vissa fall kommer el cigaretten förfylld med e vätska.
ÄR PASSIV RÖKNING FRÅN E-CIGARETTER FARLIGT?
När en användare andas ut ångan från en e-cigarett bildas en sorts “passiv ånga”. Ångan i sig är inte farlig men innehåller partiklar som kan orsaka irritation i luftvägarna hos andra människor som är känsliga eller har någon form av allergi.
KAN JAG VEJPA E-CIGARETTER NÄR JAG ÄR GRAVID?
Att använda sig av en elcigg för att inta nikotin under en graviditet är något vi starkt avråder att göra. Tidigare studier visar att nikotin inte är bra för fostret överhuvudtaget.

Det gäller även elcigg som inte innehåller nikotin, det har gjorts alldeles för lite forskning inom området, därför kan vi heller inte rekommendera nikotinfritt.

ÄR E-CIGARETTER BEROENDE FRAMKALLANDE?
E-cigaretten i sig är inte beroendeframkallande, och inte heller e-vätskan. Det är nikotinet som man tillsätter i e-vätskan som är beroendeframkallande. Dock så kan man minska dosen av nikotinet efter behov och på så sätt dra ner sitt nikotinberoende.
KAN E-CIGARETTER BÖRJA BRINNA/EXPLODERA?
Den frågan har vi fått många gånger och även hört i media om att en e-cigarett plötsligt kan börja brinna eller explodera. Risken är minimal och mycket beror på att vejpen inte hanteras varsamt enligt instruktioner.

Ett exempel är att en mekanisk mod inte är lika säker som en elektronisk eller en reglerad mod, vilket har en inbyggd komponent som förhindrar kortslutning.

Här nedan finner du några tips på hur en e-cigarett eller mod ska hanteras:

 1. Håll inte in knappen allt för länge när du inhalerar.
 2. Stäng av din ecigg innan du lägger ner den i byxfickan eller i väskan.
 3. Överladda inte en el-cigg.
 4. Vid en solig dag håll din vejp i skuggan.
 5. Serva din vejp enligt medföljande instruktioner regelbundet.
 6. Använd endast e-vätska som tillhör en elcigg och använd ingenting annat.
 7. Om din mod kräver två externa batterier så rekommenderar vi att alltid ha två nya likadana batterier som är gifta med varandra, så de ger ut samma spänning.
 8. Använd inte batterier som har en skadad wrap.
 9. Stäng alltid av e cigaretten efter du vejpat klart din sektion.
 10. Håll e ciggen i säker förvar för barn.

ANVÄNDNING

HUR FUNGERAR EN EL CIGARETT?
 1. En e cigarett fungerar genom att man trycker på en knapp som finns i batteriet när man inhalerar.
 2. Batteriet skickar sedan ström till coilen som är inne i tanken och sin tur värmer trådarna och bomullen i coilen.
 3. Allt sker utan någon som helst fördröjning och e-vätskan förångas och då bildas ånga.
VANLIGA FEL MED EN E-CIGARETT OCH HUR MAN HANTERAR DEM
De vanligaste problemen med e-cigaretter är relaterade till grundläggande kunskaper om e cigaretter. Nu börjar vi analysera problem som orsakats av otillräcklig kunskap av en el-cigarett.

El-cigaretten tänds inte och ingen ånga uppstår, varför? 

 1. Låg ström eller batteriet behöver laddas! Beroende på el cigarett eller en mod så är det olika batterier och användning. (Se referens till motsvarande bruksanvisning).
 2. Batteriet är i ett skyddat tillstånd! När du använder elcigaretten kontinuerligt kommer batteriet att drabbas av högre och högre temperatur och det slutar med att batteriet går in i skyddat tillstånd, det är endast tillfälligt och batteriet går igång när den har svalnat.
 3. Kontrollera om anslutningen av förångare eller tank sitter åt i batteriet och inte är lös.

 Ångan minskar, hur kommer det sig?

 1. När mindre ånga genereras bör du kontrollera om det fortfarande finns tillräckligt med e-vätska i tanken och fyll i med e vätska om det behövs.
 2. Vissa el-cigaretter och mods är utrustade med effektreglering, temperaturreglering och luftreglering, skaffa dig kunskap om funktionerna för just din model.
 3. Undvik överfyllning! 70 procent av den totala kapaciteten av en tank ska vara det maximala. Överfylld påfyllningsbehållare med e juice kommer att orsaka läckage eller dålig effekt.

Varför låter det konstigt från elcigaretten när jag ska inhalera? 

Du kommer att höra fräsande ljud när du använder en e cigg. En nybörjare kan oroa sig för risken för explosion. Faktum är att ljudet kommer från förångnings förfarandet där e-vätskan i tanken upphettas för att omvandlas till ånga. Så, oroa dig inte.

MODDENS EFFEKTREGLERING OCH TEMPERATURREGLERING
 • Både effektreglering och temperaturstyrningsläge kan göra moden mer effektiv med mer värmeenergi som gör att man får ut mer ånga. Värmen kan styras genom reglering av wattal, enligt den fysiska formeln energi = wattal x tid.
 • Temperaturregleringsläget kan inte bara skydda moden från alltför hög temperatur, utan också göra det möjligt för användarna att utöva sina färdigheter när de använder sig av en mod med effektregleringsläget.
 • Användningen av effektregleringsläget och temperaturregleringsläget är en teknologisk innovation i e-cigarettindustrin, vilket starkt förbättrar användarupplevelsen.

RETURPOLICY

KAN JAG AVBRYTA MIN ORDER?
Du kan alltid avbryta din order innan du fått en bekräftelse till det angivna e-postadressen att din beställning är färdigbehandlad.
VAD HÄNDER OM JAG FÅR EN DEFEKT VARA VID LEVERANS?
Reklamera alltid transportskador direkt till transportören Dhl Service Point/Posten.

 • Om paketet har någon synlig skada vid mottagandet skall detta ovillkorligen noteras i samband med kvitteringen.
 • Vi ersätter inte transportskador som inte har reklamerats till transportören.

VAD HÄNDER OM MITT PAKET FÖRSVINNER UNDER LEVERANS?
Kontakta transportören och sedan kontakta oss på kundtjänst. Kan vi inte lokalisera paketet med hjälp av transportören inom 10 arbetsdagar, då ersätter vi nya varor eller gör en återbetalning.
HUR LÅNG GARANTI HAR JAG PÅ E-CIGARETTER?
Batterier har 3 månaders garanti mot fabrikationsfel, gäller ej utslitna knappar, förbrukat batteri eller mekaniska skador. Förångare, tank och tillhörande coil har endast garanti att fungera.
HAR JAG ÖPPET KÖP?
Så länge produkten är vid obruten förpackning gäller 14 dagars öppet köp.

ÅTERVINNING

VAD GÖR JAG MED EN FÖRBRUKAD E-CIGARETT?
 • Metalliska delar som mekaniska moddar, förångare och tanks lämnas till någon anläggning som hanterar skrotmetall.
 • Lösa batterier och elektroniska moddar med inbyggda lithium batterier lämnas i närmaste batteriåtervinnings låda.

KAMPANJER OCH ERBJUDANDEN?