Vape Åldersgräns

18 års Vape Åldersgräns

Vad är det för åldersgräns för att köpa en vape i Sverige? – Detta är en fråga som vi ofta får, trots att det sedan länge har varit väldigt klart och tydligt vad som gäller i Sverige.

I Sverige har vi som i det flesta andra länder runt om i världen en åldersgräns på 18 för att få köpa vape och ecigg produkter. Detta har varit standard sedan flera år tillbaka, men har tyvärr inte skötts av alla vape butiker.

Vape produkter räknas sedan ett tag tillbaka som en tobaksvara då den kan innehålla nikotin. Eftersom att den kan innehålla nikotin som är beroendeframkallande så är det naturligtvis klokt att man måste vara myndig för att använda en sådan produkt.

Vape ™ följer den åldersgräns som finns i Sverige

För att handla på Vape ™ måste du vara över 18 år som är den satta åldersgränsen för tobaksprodukter i Sverige. Vi tillåter inte att vuxna köper ut vape produkter till sina barn/unga.

Det går alltså inte att kring gå åldersgränsen på 18 år i våran shop genom att ha tillåtelse att handla av sina föräldarar.

Köpa vape produkter som inte innehåller nikotin då?

Som de flesta vet om finns det alltså ejuice med nikotin och så kallade shortfills som inte innehåller något nikotin. Vi på Vape ™ håller oss till att enbart sälja våra produkter till personer som kan klara av åldersgränsen på 18 år oavsett det handlar om en produkt med eller utan nikotin.

Vet du om någon butik som sålt till minderåriga?

Har du köpt eller vet om någon som inte uppfyller åldersgränsen på 18 år för att handla vape produkter i Sverige? – Då tycker vi att du ska ta och anmäla den butiken som har sålt dessa varor.

Att sälja till ej myndiga är olagligt, och förstör för resten av oss som vill fortsätta att handla vape produkter. Ju fler gånger det sker att butiker inte håller sig till dessa lagar, ju mer dålig publicitet får alla vape produkter och vape butiker.