Vad är en nicshot för något

Vad är NicShots för något

För dig som är ny kan det vara svårt att förstå alla ord och termer som finns inom vape branschen. Vi har därför tagit fram den guide för alla er som undrar vad en nicshots är för något & vad den kan användas till.

Så i denna guide kommer vi gå igenom fem olika punkter så att du har så bra koll på nicshot som bara möjligt, och har du frågor som vi inte lyckats besvara i denna artikel så är du alltid välkommen att höra av dig till oss så försöker vi att besvara den åt dig.

  • Detta innehåller en nicshot
  • Det här använder man en nicshot till.
  • Så tillsätter du nikotin i din e-juice
  • Vilken milligram får man ut i styrka med hjälp av nicshots
  • Hur du bäst förvarar nicshots.

Detta innehåller en nicshot

En nicshot eller nikotinshot som det också heter på svenska innehåller naturligtvis nikotin, men vad innehåller det mer då? Det innehåller bara två saker till förutom nikotinet, och det är PG och VG.

Hur mycket det innehåller av varje beror ju naturligtvis på vilken du köper, men den allra vanligaste är 18 mg i en 10 ml flaska. Av dessa 10 ml så är 18 mg per ml rent nikotin. Utöver detta så består flaskan av Propylenglykol (PG) och Vegetabilisk glycerin (VG).

Det här använder du nicshots till

En nicshot använder man när man vill ha nikotin i sin ejuice. Eftersom lagarna i Sverige och övriga världen har blivit allt hårdare för ecigarett butiker, och ejuice tillverkare så har allt fler tillverkare varit tvungna att skapa shortfills ejuice utan nikotin.

En shortfill ejuice innehåller inget nikotin i sig från start, utan man får tillsätta det efteråt och skaka om hela flaskan tills nikotinet har blandats ut med e-juicen. Därav kallas också denna typ av e juice för shortfills för att det har plats för nikotin, och Shake N’ Vape för att du först måste skaka om flaskan innan du kan vejpa ejuicen.

Så tillsätter du nikotin i din e-juice

Att tillsätta en nicshot i en e-juice är för det mesta mycket enkelt, men en del flaskor kan det vara lite mer klurigt att göra det på eftersom att de kan ha den gamla typen av kork som är svår att ta bort på e-juicen.

För att börja så måste du först skruva a korken på din e-vätska, när du har gjort detta så ser du en så kallad tip på flaskan. Denna är den som du ska avlägsna för att du ska kunna hälla i din nicshot.

Som vi skrev tidigare så kan det på en del shortfill flaskor, en del gamla flask typer har inte en tip som du bara lätt kan avlägsna och hälla ner nikotin shotten. Dessa måste avlägsna hela korken som tippen sitter på för att du ska kunna hälla ner nicshotten.

När du har gjort detta kan du nu skruva åt alla korkar ordentligt, och ställa dig och börja skaka flaskan så att nikotinet blandas ut ordentligt med din e juice.

Vilken milligram får man ut i styrka med hjälp av nicshots

Denna fråga är en utav det absolut vanligaste vi får på Vape.se, och det är inte lätt att förstå i början. Men vi ska försöka att göra det så lätt som möjligt för dig att förstå hur mycket nicshots du ska hälla i en ejuice för att få gram en viss styrka på din e-vätska.

  • 1 Flaska – Häller du i en flaska nicshot i en 60 ml shortfill flaska med 50 ml ejuice i sig så får du ut 3 mg i styrka på din ejuice.
  • 2 Flaskor – Med 2 flaskor nicshot i en shortfill får du ut 6 mg i styrka om du först häller ut 10 ml ur ejuicen, och har bara kvar 40 ml kvar av ejuice och 20 ml nicshot.
  • 3 Flaskor – Så får du ut 9 mg i styrka på din ejuice om du häller ut 30 ml från din ejuice.

Hur du bäst förvarar nicshots

Bästa sättet att förvara dina nicshots på är vid en mörk plats, då den inte ska vara i direkt solljus som gör att den blir missfärgad och börjar oxidera.

Om du känner en nötig smak så kan de bero på att din shortfill är kass, kolla då på din flaska när den gick ut i datum. Och kom ihåg att förvara dina nicshots oåtkomligt för barn.