Så gör du snygga produktbilder till din ejuice flaska

Så gör du snygga produktbilder till din ejuice

Har du också funderat på hur en del får till snygga produktbilder på deras ejuice flaskor? Det är faktiskt ganska enkelt, och vi kommer att visa dig det i denna guide.

Vi kommer att gå igenom 3 olika metoder som du själv kan göra, det fjärde alternativet är naturligtvis höra av sig till en svensk fotograf som kan produktfotografering.

Förberedelser:

Förberedelser för digitalt skapad produktbild i dator:

För att du ska kunna använda dig av de metoder vi kommer att visa så utgår vi ifrån att du har en färdig etikett i bild format i din dator, har du inte det och vill lära dig att göra snygga och professionella etiketter så har vi skrivit en artikel som förklarar hur man gör snygga etiketter.

Förberedelser för dig som vill ta ett kort med kamera:

Har du redan etiketten och undrar hur du ska skriva ut den, vilken etikettskrivare du ska använda så har vi även en guide om detta som heter Bästa budget etikettskrivare for ejuice etiketter. Den guiden går igenom vilken etikettskrivare som du får mest valuta för pengarna, med bra resultat!

Metod 1: Digitalt skapad i dator

Denna metod är den vi gillar bäst då den ger bäst resultat, och med minst skillnader mellan olika bilder. Här får du en väldigt jämn kvalite på dina produktbilder, vilket kan vara svårt att få till med en kamera om du inte är ett proffs.

Metoden kallas för mockup och används flitigt av många av de största företagen och tillverkarna av e-juice idag. Anledningen är bland annat som ovan nämnt, men också att det är extremt kostnads effektivt i jämförelse med de andra metoder som vi kommer att lista.

Så vad är då en Mockup?

En Mockup är en färdig mall oftast skapad i PSD format som är Photoshops filformat. Det är helt enkelt en färdig mall som du laddar ner och öppnar upp i Photoshop, lägger sedan bara in din etikett innanför en ram och trycker spara.

Vill du byta färg på kork, flaska och innehåll i flaskan kan du också göra detta otroligt lätt. Allt detta är otroligt lätt att göra, och du kan typ inte göra fel.

De som en mockup är så bra på är att den gör det lätt för dig, och den har redan passat in bilden på flaskan så att det ser naturligt ut med rundningar och ljus.

Extremt kostnads effektivt med mockup mall

Att använda sig av en mockup är väldigt billigt sätt att få till snygga och professionella produkt bilder. Om du bara har lite kunskap i Photoshop och har programmet så är detta det överlägset bästa sättet.

Du betalar några dollar för en mall som du sedan kan använda tusentals gånger framöver. Du har friheten att få jobbet gjort när du vill och slipper att vänta på att någon annan ska göra det åt dig.

Det ända du behöver är en färdig label i din dator, klistra in den i mallen och du har nu en färdig snygg produktbild utan att ens har tagit fram själva produkten i verkligheten.

Fördelar +

 • Billigt
 • Jämn kvalite
 • Går snabbt
 • Proffsigt

Nackdelar –

 • Du får göra jobbet själv
 • Kräver att du har Photoshop
 • Kräver lite kunskap i fotoredigering
 • Inte säkert att du hittar en Mockup mall på just den flaskan du ska använda dig av.

Metod 2: Anlita en frilansare billigt

Detta är ett enkelt och billigt sätt att få snygga produktbilder för dig som inte kan göra den metoden som är ovan. Kan du inget om Photoshop eller måste köpa photoshop först för någon tusenlapp innan du kan göra metoden ovan, så är detta ett bättre och billigare alternativ.

Den ända skillnaden på denna metod mot den ovan är att det inte är du som gör jobbet. Du anlitar istället en frilansare via Fiverr som gör precis på det viset med en mockup som vi skrev tidigare.

Jobbet kommer att kosta dig ca 5 dollar per produktbild om du har dina etiketter färdiga i digitalt format på datorn. Du får det utfört på någon dag och det blir bra.

Vill du veta mer om hur det funkar att anlita en frilansare via fiverr så har du en bra beskrivning på detta i våran artikel “Så gör du snygga ejuice etiketter“.

Metod 3: Ta produktbilder med kamera

Okey denna metod är till för dig som gillar att ta kort, och som kanske inte hittar en mall som överensstämmer med just den flaskan du ska använda dig av.

Då har du bara ett alternativ om du inte vill betala dyra pengar för en riktig fotograf, att ta bilderna själv! Det är ganska enkelt men lite pilligt innan du har fått in flowet, sedan går det ganska snabbt som tur vad.

Vad behöver du då?

För att få till bra produktbilder med en kamera behövs tre saker framförallt.

 • Bra ljus på produkten
 • Solid bakgrund (helst)
 • Bra kamera (Någorlunda ny mobil kamera räcker med bra ljus förhållanden)
 • Ett stativ på ett stabilt underlag
 • Färdig produkt att ta kort på

Lösningen på dina problem är billig

Det finns faktiskt billiga kit för alla som vill ta egna produktbilder hemma. Detta har vi mycket internet och internet handeln att tacka då den har skapat miljontals mindre försäljare på nätet som vill ha samma kvalite som fotografer på sina produkt bilder, fast till en bråkdel av kostnaden.

Det har nämligen kommit små portabla foto boxar som är speciellt framtagna för att ta produktbilder, och de har allt du behöver för att få till bra produktbilder.

Ljus och solid bakgrund finns i dem, och i en del kan du lägga till som extra val fler bakgrunder i olika färger. Och det bästa av allt är att de kostar bara några hundra kronor på sidor som Wish och Ali Express.

Så här funkar dem:

Funktionen är enkel och allt du behöver göra är att ta och packa upp din foto box, tända upp ljuset i den och stoppa in den ejuice flaskan du vill ta en produkt bild på.

Se till att du har ett stativ till din kamera eller mobil som står på exakt samma plats vid alla kort så du får samma avstånd, ger dig mindre efter jobb med redigering.

Börja ta korten och redigera lite i Photoshop om det ens behövs efteråt. Du har nu produktbilder i bra kvalite tagen med utrustning för några hundra kronor.

Fördelar +

 • Endast din fantasi kan sätta stop för hur kreativa produktbilder du får till.
 • Krävs egentligen inga förkunskaper i vare sig fotografering
  eller fotoredigering
 • Du kan ta kort på vad som helst, och kan användas till hårdvara också.

Nackdelar –

 • Krävs lite utrustning även om den är billig
 • Lite pilligt innan man hittar rätt vinkel att ta fotografiet ifrån

Slutord

Hoppas något av dessa metoder hjälper dig med att få fram grymma produktbilder på dina e-juicer! Vill du ha fler tips och trix så hittar du fler guider här!