Så gör du snygga etiketter till din ejuice

Så gör du snygga ejuice etiketter

I denna guide kommer vi att skriva om de tre bästa sätten att göra snygga och profitionella produkt bilder till din ejuice linje. De metoder vi kommer att tipsa om utgår ifrån att du själv kan lite om Photoshop eller illustrator.

Tänk på att alla metoder medför en viss kostnad och kan kosta olika mycket beroende beroende på vem som hjälper dig.

Metod 1: MockUp

Denna metod kräver att du har lite förkunskaper i PSD (Photoshop) då du får göra en del av jobbet själv, men kanske den mest kostnadseffektiva av de metoder vi kommer att visa.

Har du i tanken att göra fler än 5 olika ejuice etiketter så kommer denna metod att spara dig pengar, och du kommer också kunna använda dig av denna metod helt gratis gång på gång i framtiden.

Så vad är då en MockUp i PSD?

En MockUp är en mall gjord i Photoshop oftast. Dessa har en klar layout som du sedan kan fylla på med egna extra bilder och ändra färgerna på.

Oftast är dessa väldigt snygga och väldigt lätta att redigera, och de får ett mycket proffsigt utseende. Dessa kostar endast några dollar att ladda ner och få en licens för att få använda dem.

Hur får du då etiketten på en ejuice flaska så den ser bra ut?

Även detta finns det mockups för som gör att du lägger in den färdiga etiketten i en mall som klistarar på den på en flaska. Vill du vet mer om detta och hur du får till snygga produkt bilder digitalt, så kan du läsa våran guide SÅ GÖR DU SNYGGA PRODUKTBILDER TILL DIN EJUICE.

Fördelar +

 • Billigt
 • Relativt enkelt
 • Får ett proffsigt utseende
 • Kan användas om och om igen
 • Engångs kostnad

Nackdelar –

 • Kräver lite förkunskaper 
 • Finns inte så mycket mallar att välja på
 • Risk för att någon annan också har laddat ner samma mall, och du har nu en etikett som kan vara lik någon annans.

Metod 2: Fiverr.com

Denna metod att få din ejuice etikett är en som vi rekommenderar för dig som har en tight budget, och som vill helt slippa göra jobbet.

Så vad är Fiverr för något?

Fiverr är en amerikansk hemsida som frilansande designers och folk från alla andra möjliga yrkesgrupper erbjuder sina tjänster på.

Fiverr var från grunden en hemsida där man kunde lägga upp en tjänst som man kunde göra åt någon annan för $5. Sidan blev så populär så att den efter ett tag också började dra till sig mer profitionella som gjorde frilans jobb åt andra.

Idag finns det miljontals frilansare på Fiverr från jordens alla hörn. Detta gör att konkurrensen bland frilansarna om kunder på sidan har ökat, och idag kan du få riktigt bra utförda jobb för en spotstyvel.

Så hur går du tillväga på Fiverr då?

Det är himla lätt att få din ejuice etikett gjord på Fiverr. Allt du behöver göra är att starta ett konto på Fiverr, köp ett så kallat “gig” som erbjuder just tjänsten att designa en e-juice etikett åt dig.

När du har betalat för gigget so brukar ligga på mellan 5 till 20 Dollar behöver du bara skicka din logga och idé om utseende till frilansaren. När han gjort klart den åt dig vilket brukar ske inom några dagar dom längst, skickar han tillbaka ett utkast till dig som du får säga till om du är nöjd med.

Är du inte nöjd så berättar du vad du vill ha ändrat, och så skickar ni fram och tillbaka tills dess att du är nöjd.

När du sedan är nöjd så släps pengarna du betalat till Fiverr vidare till frilansaren, och du ombeds att lämna en resention om frilansaren.

Nu har du en färdig design på en ejuice etikett!

Fördelar +

 • Du behöver inte göra något mer än betala för tjänsten.
 • Hittar du en bra frilansare med många betyg så kan du få ett riktigt proffsigt jobb utfört för en 50 lapp.

Nackdelar –

 • Du får betala för varje etikett, och ångrar du dig i framtiden måste du betala på nytt.
 • Inte säkert att den du köpte gigget ifrån finns kvar i framtiden om du vill ändra på något du kommer på du skulle vilja ha ändrat på.
 • Har du stor tidspress så kan det var oklokt att välja denna metod då du är helt beroende av att en person som får lite betalat ska vara 100% motiverad för din skull om du har brottom.

Metod 3: Hör av dig till en svensk designbyrå

Som du säkert förstår är denna metod överlägset dyrast, men också den som ger bäst resultat. 

I praktiken är det samma som på Fiverr, men du får betala betydligt mer för att få din design på ejuice etikett. Har du  pengarna så kör på denna metod då den ger dig proffsigare resultat och garanterat helt egen unik design.