För och nackdelar med att köpa ejuice med nikotin?

Det finns både för och nackdelar med att köpa en ejuice med nikotin istället för att köpa en shortfill. För att det ska vara begripligt att förstå detta varför det finns två olika typer av e-vätska så får vi böra med att förklara olikheterna mellan de två.

Om färdiga juicer med nikotin:

En färdig juice med nikotin är som det låter en som är helt klar att börja vejpa på, du behöver alltså inte tillsätta något i den innan du kan börja använda den. Dessa typer av e-vätska får endast säljas i små flaskor om max 10ml, och inte innehålla mer än max 18mg nikotin i sig.

Anledningen till detta är att det enligt de nya lagarna som tillträdde den 1 Juli 2018 får man inte sälja nikotin i behållare i mer än max 10ml. Så antingen så köper man en färdig juice där nikotinet redan är blandat i dessa 10 ml, eller så kan man köpa en större flaska som då kallas för shortfill.

För och nackdelar då?

Den största fördelen du har med att köpa en som redan är färdigblandad är att du inte behöver tänka på något och kan börja vejpa den omg. Som nybörjare kan detta absolut vara bästa alternativet då det är så himla enkelt.

Å andra sidan har en färdigblandad ejuice med nikotin i sig också en hel del nackdelar, där den största kanske är priset du får ge per ml e-vätska. En annan stor nackdel som den har är att det finns betydligt mycket mindre i utbud vad det gäller smaker och fabrikat.

Shortfill-ejuice-som-fylls-på-med-en-nic-shot

Eftersom att en shortfill inte faller under de TPD lagar som reglerar ecigaretter och nikotinhaltiga e-juicer, finns det mycket mera fabrikat och smaker att välja på här. Vem som helst kan göra denna typ av e-juice, medans bara de absolut största fabrikaten kan vara med och göra TPD godkända e-vätskor.

Vilken typ av e cigarett som ejuice med nikotin passar bäst?

Det har stor betydelse vilken typ av e-cigarett du tänker att använda din ejuice i, en e-vätska med nikotin passa bäst i ett Pod System eller ett enklare startkit.

Detta beror på att en ejuice med nikotin är oftast gjord för denna marknad som främst riktar sig till sluta röka, istället för den som är med high-end mods för vejpare.

Vad är då skillnaden, och varför passar en färdig blandad bättre i enklare system?

Det beror på att denna ejuice inte främst är gjord för att ryka mycket som den som är gjord för vejpare. En e-juice innehåller 4 olika ämnen i sig som är PG, VG , Aromer och Nikotin.

En färdig har mer PG som är smakförstärkande ämnet i en juice, och en shortfill flaska innehåller mer VG som är basvätskan som skapar mycket rök.

För dig som ska röka i ett pod system är det viktigare att det är mycket PG så att det smakar gott, istället för mycket VG eftersom att ett podsystem ändå inte kan ge så mycket rök som en high-end mod.

Vill du lära dig mer om basvätskorna i en ejuice?

Om du är intresserad av att lära dig mer om de ämnen en ejuice innehåller,  så kan du klicka på denna LÄNK.