Vilken typ av e-juice du ska välja?

Vi på Vape.se har ett stort och brett sortiment av ejuice att välja mellan, och vi förstår att det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln.

För att du ska kunna välja rätt e-vätska måste du först veta vilken typ av ecigarett eller vape som du ska använda den i. Olika typer av juice funkar olika i olika ecigg helt enkelt, har du inte en aning om vilken typ av ecigg du tänker använda dig av så börja med det.

När du bestämt dig för vilken typ av mod du ska använda dig av, så kan du nu börja titta på vilken styrka på nikotin du vill ha i den e-juice.

Vilken nikotin styrka ska du ha i din e-vätska?

Att välja rätt styrka på nikotinet är svårast i början om du inte har tidigare herfarenheter. Om du tänker sluta röka och gå över till en vape så kommer du troligtvis behöva en ganska stark dos av nikotin i början.

Alla som tidigare har försökt att sluta röka vet hur svårt det är att bara sluta helt, och det kommer att vara till din fördel i början att inte satsa på att få bort nikotinet, utan cigaretten till att börja med då den är den farligaste delen i sig.

När du väl lyckats att vänja av ditt beroende av att hålla i en vanlig cigg kan du nu börja att satsa på att sänka nikotin halten istället för rökandet.

Beroende på vilket system av ecigarett du väljer kommer du få i dig olika mycket nikotin. Detta beror på att stora vapes ger mycket mer rök än ett enkelt litet pod system som är mer anpassat för den som vill sluta att röka istället för en high-end mods som är mer för den som vill ha  mycket rök för trixande.

Dessa är vanliga styrkor med nikotin i färdig blandade e-vätskor:

  • 3 mg – Använder sig många av som har vapes som ger ifrån sig mycket rök, hade det varit starkare så får man lätt för mycket nikotin i sig vilket leder till nikotin kick som resultat.
  • 6 mg – Denna styrka på färdig ejuice passar bra för dig som slutat att röka för ett tag sedan och vill ha en lätt rivig känsla i halsen.
  • 12 mg – Är bra för dig som nyligen slutat och röka men kanske inte rökte ett helt cigarett paket om dagen. Denna styrka är för stark för det flesta som använder sig av större moddar och är mer lämpad för enkla ecigg startpaket och pod system.
  • 18 mg – Är bäst lämpad för dig som rökt mycket cigaretter innan  och behöver bra krut i din e-vätska för att du inte ska få abstinens när du precis har slutat att röka.

Här hittar du alla våra ejuice med nikotin 

Ejuice utan nikotin då?

Denna typ brukar kallas för shortfills eller shake and vape ofta. Detta beror på att denna typ av ejuice innehåller inget nikotin från start, utan måste tillsättas efteråt. Flaskan är då inte helt fylld från start och har plats för antingen en eller flera nicshots.

För att få rätt styrka på juicen brukar det stå på flaskan hur många nicshots du ska hälla i den för att få fram en viss mg.

Och här hittar du alla våra shortfills utan nikotin

Ejuice med och utan nikotin
Här kan du se skillnaden mellan en ejuice som innehåller nikotin, och en shortfill som inte har det.

Vilken smak ska du välja?

Vi tycker det lättaste i början är att köpa på sig lite olika smaker som är billiga, eller raka smaker av e-juice. Köper du flera som är billiga så kommer du troligtvis inte gilla alla och kommer inte röka upp dem, men om du köpt dem till en fjärdedels av priset som en premium juice kan kosta.

En annan strategi för att hitta din favorit smak är att köpa enkla smaker som inte är mixade med massa olika smaker. Premium liquid kan ha i sig så mycket som 15 olika essenser och aromer gör det bara svårt för dig att veta vilken du ska köpa.

En premium liquid kan kosta flera hundra kronor och heter ofta saker som gör det svårt för dig att veta vad de faktiskt smakar, så undvik dessa i början och köp den billiga e-juicen när du prövar dig fram.

Att skapa och göra sin egna ejuice?

Detta är naturligtvis också ett utav de alternativ du har när du vill ha ejuice till din vape. Vi rekommenderar dock inte detta för dig som är ny i detta, även om det är fult möjligt att göra det själv vilket många vejpare och blandare gör idag så är det ganska svårt att få till en bra smak.

För att skapa sin egna e-vätska behöver du dessa fyra olika basämnen för att kunna skapa en färdig produkt som går att röka.

  1. : PG – Propylene Glykol
  2. : VG – Vegetabilsk Glycerin
  3. : Aromer
  4. : Nikotin

Vi säljer tyvärr inte dessa produkter i våran shop ännu, men är du intresserad av att lära dig att mixa och blanda själv kan du läsa mer om detta på detta forum.