Är Vape Farligt

Är det farligt att röka vape

Att ställa frågan om vape är farligt till en vape butik kan vara lurigt – men vi på Vape.se kan garantera er kunder att vi är helt uppriktiga till er om vapes och dess hälsorisker.

Detta är av god anledning den kanske mest frekventa frågan vi får, kan ni svara på om vape är farligt att röka?

Vi förstår att det för er kunder blir väldigt rörigt med motstridiga reportage där den ena beskriver vapes och ecigg som en ren hälsokur, och nästa artikel pratar om jordens undergång.

Vi brukar säga som så till alla kunder som undrar att det troligtvis ligger någonstans där i mellan. Att det kan vara en ren hälsokur för den som rökt vanliga cigaretter innan, medan det för ett par unga lungor som inte tidigare fått i sig något skit naturligtvis måste anses som skadligt.

Varför säger då en att det är ofarligt, och nästa att det är farligt med vape?

Det beror till allra största del att ingen riktigt har alla svar som behövs för att svara på den frågan.

Som jag tidigare skrev så kan det helt enkelt bero på vem man mäter att produkten skall vara till. Att ecigg och vaping har blivit så himla populärt bland unga under 18 år har naturligtvis resulterat i mycket negativa studier på senare tid.

Och detta är tyvärr vape butikers fel att man har sålt till minderåriga. Genom att sälja till unga under 18 år så underminerar man tyvärr marknaden för alla aktörer när det sedan blir en häxjakt på vaping.

Reglerna till vilka man får och inte får sälja till i Sverige är klara och tydliga, men följs tyvärr alltså inte av alla vape shoppar.

Vill du veta mer om åldersgränsen för att köpa ecigg och vape produkter, kan du läsa våran artikel Vape Åldersgräns.

Share: